2015-03-27

XIX Olimpiada Wiedzy o Żywności i Żywieniu

Sukcesy uczennic Biskupiaka -  Gabrysia Ręka uzyskała tytuł laureata a Weronika Lebowa - finalisty XIX Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu. Uczennice przygotowała p. Dorota Gajda.
W dniach 19-21 marca 2015 r. w Zespole Szkół nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie odbył się etap centralny Olimpiady .

Do zawodów III stopnia zakwalifikowało się 61 osób z 52 szkół, wyłonionych spośród prawie 7,7 tys. uczniów z różnych stron Polski. Finałowi towarzyszył bogaty program turystyczno-kulturalny dla uczestników i ich opiekunów, w tym wizyta w pięknej szczecińskiej Filharmonii oraz warsztaty kulinarne. Ale przede wszystkim był to test i opracowanie pisemne sprawdzające wiadomości uczestników. 

W tym serwisie wykorzystywane są pliki cookies. Stosujemy je w celach zapamiętywania ustawień i zbierania anonimowych danych dla celów statystycznych. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.